Használati Értékfelmérő Verseny I. forduló:


 

Nem csak kuvaszoknak!!!

Főszervező: Pischoff Ferenc.

Bíró: Pischoff Ferenc. Segéd: Zsóri Zsolt.

A verseny rövid leírása.

Az egyed öröklött adottsága mellett, kiemelt szempont a bírálatnál, a tanult viselkedés értékelése.

A versenyben részt vevő kutya megfelelő szocializáltságát, (emberhez, kutyához) együttműködő készségét, problémamegoldó tehetségét, (intelligenciáját), ügyességét, bátorságát, őrző-védő készségét: gazda mellett és gazda nélkül figyeljük.

Jelentkezés alsó korhatára: a betöltött 18. hónap, amelytől legfeljebb 10 nap eltérést még elfogadunk. Nevezés: a helyszínen, amely ingyenes.

gyalu
Jászkiséri Kócos Gyalu – 2009 Gárdony
Tulajdonos Partizer Csaba – www.kulcsikomisz.hu

A helyszín: megegyezik a mindenkori Főtenyészszemle helyszínével. Az előírt gyakorlatokról, azok végrehajtási menetéről, bárki tájékozódhat, még a helyszínen is, mivel az, jól látható módon fel lesz tüntetve, ki lesz táblázva, mint ahogy azt, 2009. évben is megtettük.

2010-ben is három fordulót rendezünk.

A legmagasabb teljesítményt elért kuvasz egy évig viselheti: „Használati Értékfelmérő Verseny 2010. év győztesekitüntető címet.

Ezen kívül a második és a harmadik helyezett is díjazásban részesül. Azonos (százalékos kiértékelés) eredmény elérése esetén a helyezések megállapításánál, az őrző-védő munkán elért eredmény dönt, ha az is megegyezik, megosztott helyezés kerül kiadásra.

Külön kiértékelésre kerül a legmagasabb őrző-védő teljesítményt elért kuvasz, amely egy évig viselheti: „Használati Értékfelmérő Verseny, 2010 Legjobb Őrző-Védő Kuvasza” kitüntető címet.

Picture 125
Baliházi Hunyor – 2009 Jászberény
Tulajdonos: Nagy Zsolt www.balihazikomondor.eu

Azonos (százalékos kiértékelés) eredmény elérése esetén a helyezés megállapításánál, az „Egyéni őrző-védő munka a kutyavezető távollétében” gyakorlatban elért eredmény dönt, ha az is megegyezik, megosztott helyezés kerül kiadásra.

Díjátadás az év utolsó klubnapján a Mikulás ünnepség keretén belül.

Jöjjön el, aki kíváncsi kuvasza ügyességére, munkakészségére, tehetségére, bátorságára, aki szeretné megmutatni, felmérni, kutyája belső értékét, tudását.

Az eddigi gyakorlattal szakítva az elmúlt évek tapasztalatait is figyelembe véve, 2010. évtől egy értékelhető eredmény már elegendő az éves kiértékeléshez, azonban, mindhárom fordulón lehet, sőt érdemes indulni, mivel így az esetleges fejlődés lemérhető, valamint nagyobb az esély az első három hely valamelyikének a megszerzésére.

A helyszínen testre szabott tanácsot is adunk, az esetleg előforduló hibák kijavítására!

III. Program:

Főtenyészszemle, Kanbemutató, Verseny, Szakmai nap

Időpont: 2010. június 27. Helyszín: Gárdony

Szervezők: Fekete György, Juhász József.

Főtenyészszemle Kanbemutató:

Bíró: Géczi Imre, Juhász József

Alaptermészet Vizsgálat:

Bíró: Pischoff Ferenc. Segéd: Zsóri Zsolt.

Használati Értékfelmérő Verseny II. forduló:

Szervező: Pischoff Ferenc

Bíró: Pischoff Ferenc. Segéd: Zsóri Zsolt.

Szakmai nap: /tervezet/

Szervező: Drágossy Zsolt

Témakör:

Az örökletes betegségekről.

Előadó: Dr Nagy Zsolt