Gyereknap Szolnokon


Hogyan kerül egy hatalmas félelmetes, harapós őrző pásztorkutya a gyerekek közé?

márti és maci

Nos a kérdésre a válasz roppant egyszerű. Persze, csak annak aki félre tudja tenni a komondorral kapcsolatos előítéleteit, már ha vannak ilyenek. Mert sem a gyerekeknek, sem a kutyáknak nincsenek előítéleteik. A legtöbb gyerekben még nincs félsz a nagy bozontos kutya iránt, a komondor pedig, ha úgy érzi, hogy nem fenyegetik teljes lelki nyugalommal viseltetik mindenkivel szembe.fésüs 3 

És hol is lehetne a leginkább megmutatni ezt, mint egy gyereknapi rendezvényen. Hogyan másképpen lehet gyereket, családokat közelebb hozni a komondorhoz, bemutatni nekik a fajtát, eloszlatni az érdeklődőkben esetleg felmerülő kétségeket, mint egy gyereknapi rendezvény keretein belül.

Kohári István barátunk segítségével vehettünk részt kutyáinkkal, a szolnoki gyereknapon.

Ahol rengeteg gyerek, felnőtt érdeklődő tekinthette meg komondorainkat.

 

 

fésüs 1

Szinte megállás nélkül záporoztak felénk a kérdések, egyetlen percnyi üresjárat sem volt egyik kutya körül sem. Kutya és gazda egyformán kifáradt a nap végére, de mindenki jó érzéssel érkezett haza. Annak ellenére, hogy most nem egy kiállításon, valamilyen hőn áhított cím elérése érdekében mentünk Szolnokra, hanem pusztán azért, hogy minél több embernek, gyereknek mutassuk meg kutyáinkat.

fésüs 2

Nyugodtan mondhatom mindenki nevében aki részt vett ezen a rendezvényen, hogy megérte a fáradozást. Sokkal több elismerésben volt részünk, kutyáinkkal sokkal nagyobb figyelmet kaptunk a közönségünktől, mint egy átlagos kiállítás alkalmával. Fontosnak tartjuk az ilyenfajta rendezvényeken való részvételt, hiszen erre nem azért mennek ki a családok, hogy kutyákat lássanak, lehet többségük nem is menne ki egy kutyás rendezvényre, és mégis nagyon sok ember megállt, megcsodálta, és érdeklődéssel hallgatta milyen is a komondor.

Remélhetőleg lesz közöttük olyan, aki ha majd egyszer kutyát szeretne venni magának, és megengedheti, hogy komondort tartson az udvarában, eszébe fognak jutni majd azok a szavak amiket Bácskai Jánostól hallott, és amit a bemutatón megtapasztalt. Nem fogja majd tévhitek miatt félteni gyerekét, családját, nem fog majd azért más fajtát választani, mert esetleg megijed a komondor szőrének ápolásától, és lehetőleg fajtatiszta, regisztrált kutyák utódai közül keres majd magának társat.

Köszönettel tartozunk az egyesület nevében azoknak a komondorosoknak akik részt vettek a szolnoki gyereknapon, és természetesen köszönettel tartozunk vendéglátóinknak egyaránt.

További képeket, beszámolókat olvashat a kedves látogató a

Pengyomhegyi blogon és a Baliházi blogon